2 Aralık 2010 Perşembe

WIKILEAKS DEPREMİ

Biliyorsunuz Amerika merkezli Wıkıleaks internet sitesi ABD Dışişleri bürokratlarının gizli yazışma belgelerini önceden anons ettiği gibi yayınlamaya başladı.

Önce şu tespitleri yapalım.
-Yapılan açıklama doğruysa,Amerikalı bir asker Irak'ta görev yaparken,askerlerin ve diplomatların şifre ile girdikleri kripto sitesindeki 250 binden fazla belgeyi kopyalamış.Bu size inandırıcı geliyormu?
-Amerika yönetimine rağmen yayınlanmasına inanıyormusunuz?
Şu ana kadar medyada yayınlanan belgeler içerisindede zaten dişe dokunur birşey yok.Devamında ortaya neler dökülecek bilemiyoruz.
Bizimkiler olaya temkinli ve soğukkanlı yaklaştılar.
Hatta bu olayı fırsata çevirdiklerini bile söyleyebiliriz.
Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu Türkiye-ABD ilişkilerini yoluna koymak üzere Amerikada bulunuyor.
Belgelerin yayınlanmaya başlamasının ertesi günü dünyaya ilk görüntüyü ABD Dışişleri Bakanı Clintın ile sayın Davutoğlu'nun vermesi bana göre müthiş bir zamanlama ustalığı.
Düşünsenize,epeydir İsrail yanlısı bir takım yayın organları ile siyasetçi dünyaya,ABD ile Türkiye ilişkilerinin gerginliğinden bahsederken,Dışişleri bakanımız bu ziyaret ve fotoğraf ile bütün dünyaya bizim stratejik ortaklığımızı kimse bozamaz mesajı veriyor.
Sayın Cumhurbaşkanımızında söylediği gibi belgelerin yayınlanmasının bir amacı olmalı,ilerleyen günlerde öğreneceğiz.
Bütün dünyada bir takım etkilerinin olacağı muhakkak.
Acaba bizde ne gibi etkileri olacak dersek.
Tayyip Erdoğan ile Akparti'yi güçlendireceğini öngörebiliriz.
Baksanıza Amerika uşağı zannettiğimiz Tayyip Erdoğan ve arkadaşları kendileri açısından nasılda tehlikeli görünüyorlarmış.

Hiç yorum yok:

23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİM ANKETİNDE 3.OLDUK

23 HAZİRAN 2019 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ: Hata payı içinde KONTAK ARAŞTIRMA Anketi: CHP Ekrem İMAMOĞLU.     %53....