27 Temmuz 2017 Perşembe

BAŞAKŞEHİR AVRUPADA VARIM DEDİ

Süper ligde geçtiğimiz sezon ikinci olarak Şampiyonlar liginde eleme maçları oynamaya hak kazanan Başakşehir'in dün gece Belçika takımlarından Club Brugge ile maçı vardı.
Pazartesi gününden itibaren maçın açık kanal A spordan yayınlanacağı anons edildiğinden itibaren merakla maç saatini bekledim.
Başakşehir bu ilk deneyiminde ne yapacaktı,iddialı yeni transferleri takıma uyum sağlamışlarmıydı.
Otuz bin kişi önünde başlayan maçın daha ilk onbeş dakikasında iki gol yiyen Başakşehir hiçde iyi sinyaller vermedi.İlk golde hatalı pasın,defansın ve kalecinin hataları vardı ama ondokuz yaşındaki 42 numaralı gölü atan oyuncunun becerisi üst düzeydeydi.
Brugge'nin attığı diğer iki frikik golündede gereksiz yere faul yapan oyuncularımız ile kendine aşırı güvenle yanlış baraj kurduran milli kalecimizin hatası büyüktü.
İlk yarı takımı için çırpınan bir Emre ile aşırı kötü oynayan bir Visca aklımda kaldı.
İkinci yarı başlar başlamaz sahada öyle bir Başakşehir vardıki eski kimliğine kavuşmuş,oyun boyunu kısaltarak takır takır pas yapan,her yerde rakibe basan diri bir takım.
Tabiki ilk yarı tükenmeye yüz tutan ümitlerimiz yeniden canlandı.
Emre'nin liderliğinde Mahmut ile Mossoro'nun diri oyunu ile santrafor oynayan Adebayorun orta sahaya gelerek pas yapması Brugge'li oyuncuları neredeyse seyirci haline getirdi.
Defansda tekleyen Attamah bile daha derli toplu oynadı.Henüz fizik olarak hazır olmadığı her halinden belli olan Visca bir golün asistini yaparak kendini affettirdi.
Gayet soğukkanlıca atılan üç golle müthiş bir geri dönüş yapıldı.
Deplasmanda 3-3 beraberlik iyi sonuç olarak görünsede maçın 3-2 galibiyetimizle bitmemesine üzüldük.
Bir hafta sonra İstanbul'da yapılacak rövanş maçında turu Başakşehirin geçeceğine inanıyorum.
Galatasaray'ın Temmuz ayında Östersuds gibi bir takıma elenmesi bizi üzmüştü,İnşallah Başakşehir turu geçerek,bugün oynayacağı maçda alacağı sonuçlada Fenerbahçe sevindirir.

Hiç yorum yok:

23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİM ANKETİNDE 3.OLDUK

23 HAZİRAN 2019 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ: Hata payı içinde KONTAK ARAŞTIRMA Anketi: CHP Ekrem İMAMOĞLU.     %53....