19 Mayıs 2011 Perşembe

PKK'ya Operasyon

Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay 2.Başkanının sürpriz Ankara ziyareti ve hemen akabinde ABD Büyükelçisi Ricciardone'nin acil görüşme isteğiyle Helikopter pistinde Başbakanımızla 50 dakikalık görüşmesi,bana PKK ile ilgili önemli gelişmelerin olduğunu veya olabileceğini düşündürdü.

MİT müsteşarının değişmesinden sonra terörle ilgili gündemlerin başkalaşması
kuzey Irak yetkilileri ile yapılan işbirliği,
kandildeki bin civarındaki Suriye vatandaşı PKK militanının dağdan indirilmesi ve en önemlisi PKK ile BDP'nin aceleci tavır koymaları bu konudaki önemli gelişmelerin habercisi gibi.
Peki ne olabilir?
Hatırlarsanız PKK'nın tasviyesi ile ilgili yazılıp çizilenler şunlardı;
Suriye uyruklu militanlar dağdan inip kendi ülkelerine dönecek.Türkiye'nin aradığı militanlar teslim edilecek.Bu husus Esad ile görüşülüp anlaşıldı.(Yukarıda söylediğim gibi bu hususun gerçekleştiğini,teslimlerin devam ettiğini basından öğrendik)
Çatışmalara karışmamış militanlar(Artık nasıl tespit edilecekse?)CMK'nın pişmanlık hükümlerine göre teslim olup,ceza almadan serbest kalacaklar(Habur şovu ile bu plan ölü doğdu)
Mahmur kampında bulunanlar ülkeye giriş yaptırılıp,yerleştirilerek kamp kapatılacak.
Lider kadrosunda bulunanlar ile çatışmalara katılıp eli kana bulananlar onları kabul edecek bir ülkeye gidecekler.(Muhtemelen iskandinav ülkelerinden birine)
Basından takip ettiğimiz bu plan şayet doğruysa bir husus hariç gerçekleşmedi.
Bu proje işleseydi PKK kimseye zarar gelmeden tasfiye edilecek,BDP'de düz ovada terörden beslenme ihtiyacı hissetmeden siyasetini yapacaktı.
Ne oldu,nerede kimlerle anlaşılamadı bilmiyoruz.
Ama şimdi birşeylerin olduğu veya olacağı muhakkak.
Benim aklıma gelen şu;
Hükümet B planını devreye sokarak,Kuzey Irak ve ABD ile işbirliği halinde çok önemli bir imha veya yakalama hamlesinin arefesindeler.
PKK-BDP eksenine bunu biliyor ve kurtulmak için hamle üstüne hamle yapıyor.
Başbakanın Kastamonu saldırısının ardından yaptığı konuşmada bunu gösteriyor.

Hiç yorum yok:

23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİM ANKETİNDE 3.OLDUK

23 HAZİRAN 2019 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ: Hata payı içinde KONTAK ARAŞTIRMA Anketi: CHP Ekrem İMAMOĞLU.     %53....