2 Mayıs 2011 Pazartesi

BAHÇELİ NE DEMEK İSTEDİ?

Hürriyet gazetesinin haberine göre,MHP lideri Bahçeli,iki genel başkan yardımcısının istifasına neden olan kasedin kaynağının ABD olduğunu açıklamış.

Ben bu haberi okurken,kasetleri yayınlayan internet siteleri ABD'den yayın yapıyor diye okumam.Kasetlerin yayınlanmasının arkasındaki irade ABD diye okurum.Çünki açıklamayı sıradan biri değil,partinin lideri yapıyor.Bilerek yapıyor.
Şayet bu doğruysa,yani ABD veya ABD'dedi bir güç odağı,12 Haziran seçimlerinde MHP'nin yara almasını arzu ediyorsa,bundan sonra başka şeylerde yapacaktır.
Bu odağın MHP'nin inişe geçip,baraj altında kalarak meclis dışı kalmasından muradı ne olabilir acaba?
Şöyle bir tahminde bulunalım.
Bir kısım oyların Akpartiye yönelip,Tayyip Erdoğan'ın tekrar tek başına iktidar olmasınımı bekliyor,yoksa MHP'den kaçacak oyların CHP'ye gideceğini ve Kılıçdaroğlu'nun önünün açılacağınımı hesaplıyor?
Birinci ihtimal çok zayıf,çünki bütün kamuoyu yoklamaları Akparti oylarının %43-48 aralığında seyrettiğini söylüyor.Yani Akpartinin hem böyle bir ihtiyacı yok hemde bugünkü MHP'den artık Akpartiye gelecek oy yok.
O zaman ikinci ihtimal devreye giriyor.Yani CHP'nin güçlenmesini sağlamak.
Şayet bu tezimiz doğru çıkarsa,bundan sonra şunlarıda bekleyebiliriz.
Akparti oylarının bölünmesi için medya aracılığı ile Saadet Partisi ile Haspartinin parlatılması ve BDP'nin gösterdiği bağımsız adayların bir bahane ile seçimden çekildiklerini açıklayıp oyların CHP'ye kanalize edilmesi.
Bunun psikolojik taşları epeydir döşeniyor.
Peki bunda başarılı olabilirlermi?
Evet Kılıçdaroğlu'nun oylarınıda, milletvekili sayısınıda artırabilirler.Ancak Akparti oylarında aşındırma yapacaklarına ve iktidarı değiştirebileceklerine ihtimal vermiyorum.
Millet artık bu toplum mühendisliği numaralarını yemiyor.

Hiç yorum yok:

23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİM ANKETİNDE 3.OLDUK

23 HAZİRAN 2019 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ: Hata payı içinde KONTAK ARAŞTIRMA Anketi: CHP Ekrem İMAMOĞLU.     %53....