14 Ocak 2012 Cumartesi

RAUF DENKTAŞ HAKKA YÜRÜDÜ

Çok küçüktüm,Kıbrıs'ta savaş çıkacak söylentilerini ve pencerelerimizi kalın perde ve kilimlerle kapatıp mum ışığında birkaç gece geçirdiğimizi hatırlıyorum.

O zamandan zihnimde kalan bir sahnede,Turan amcamla birlikte Kırıkkale Kaletepe mahallesindeki bahçeli evimizin dışardaki tuvaletinin üstüne yüzü koyun yatıp alçaktan uçan jetleri seyredişimizdir.
Bu olaylar sanırım 1964 yılına tekabül ediyordu.
Sonrasında 1974 Kıbrıs harekatında artık 15 yaşında delikanlıydım.
Sabah erken Azimli ekmek fırınımıza gelirken,eski Cumartesi pazarının kurulduğu yerdeki baraka dükkanların önünden geçerken açık radyolarda Hasan Mutlucan türkülerinin çalındığını ve Türk askerinin Kıbrıs'a çıkarma yaptığını öğrenmiştim.
O zaman Kırıkkale'de konuşlu bulunan 61.Piyade Alayınında harekata katıldığını duymuştum.Savaş sonunda halk arasında konuşulanlara göre bu Alayımızın tamamına yakınının şehit olduğunuda öğrenmiştim.Allah(cc)rahmet eylesin,ruhları şad olsun,mekanları cennet olsun.
Kıbrıs'ta savaşmak için Çantepe'deki Askerlik şubesinin önünde uzun kuyrular oluştuğunada şahit oldum.
Mühimmat fabrikasının 24 saat ful mesai yaptığınıda çalışanlardan dinlemiştik.
Kıbrıs'la ilgili olarak iki kişinin resim ve isimleri hemen hemen herkes tarafından biliniyordu.
Dr.Fazıl Küçük ile Rauf Denktaş.
Harekattan epey bir zaman sonra,Beyaz zemin üzerine kırmızı çizgili,ay yıldızlı bayrağın göndere çekilmesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin,Rauf Denktaş'ın Cumhurbaşkanlığında kurulması sahneleri herkesin gözlerini yaşartmıştı.
1994'de kurduğumuz Anadolu Genç İşadamları Derneği yönetim kurulunda aldığımız kararla,"önümüzdeki seçimlerde adaylığımı koymayacağım" diye açıklama yapan Rauf Denktaş'a,Anadolu'nun bağrından moral vermek için Kırıkkale'ye davet mektubu gönderdik.
O zamanki Kırıkkale Valimiz Sayın Şahabettin Harput'unda girişimleri ve himayeleri ile davetimiz kabul edildi.
Rauf Denktaş'ı Kırıkkale girişinde,Köse petrol önünde büyük bir araç konvoyu ile karşılayarak Zafer caddesinde bulunan dernek binamıza getirdik.
Hoşgeldin çiçeğini oğlum Ahmet Fazıl verirken,okşayıp öpmüş,seni Kıbrıs'a asker olarak bekliyorum demişti.
Kıbrıs haritası üzerine yaptırdığımız kara kalem resmini,rahmetli Başkanımız Orhan Bal takdim etmişti.
Bende "Sayın Cumhurbaşkanım,kimseye kırılmayın,küsmeyin,Kıbrıs'ın size olan ihtiyacı bitmedi, tekrar aday olacağınızı tahmin ediyorum"dediğimde,gülerek "öylemi düşünüyorsun,bakalım"demişti.
Sonrasında tekrar aday olup Cumhurbaşkanlığına bir daha seçilmişti.
Dernek binası dolu olduğu gibi,caddede yüzlerce Kırıkkale'li sevgi gösterilerinde bulunuyordu.
Makamlarında Valimiz Şehabettin Harput ile Belediye Başkanımız Cemalettin Akdoğan'ıda ziyaret etmişti.
Proğramın devamında Kültür Merkezinde güzel bir konferans verdi.
Kalabalık olacağını tahmin ettiğimizden dolayı,salonun dış iki yanına ve caddeye bakan kısmına üç tane kapalı devre Televizyon kurmuştuk.
350 kişilik salonda tahminen 500 kişi,salon dışındaki iki yan bölümde tahminen 1000 kişi,cadde'dede tahminen 2000 kişi olmak üzere toplam 3500 kişi coşkulu konferansını izlemişti.
Proğramımızı,Valimiz ve bütün bürokratlarla birlikte,o zamanki Kırıkkale Milletvekillerimiz Hacı Filiz,Abdurrahman Ünlü ve Sadık Avundukluoğlu'da baştan sona kadar takip etmişlerdi.
Kırıkkale'den çok mutlu ve memnun ayrılmıştı.
Dün gece televizyonlar,son dakika anonsu ile 88 yaşında vefat ettiğini duyurdular.
Allah(cc)rahmet eylesin,mekanı cennet olsun,nur içinde yatsın.




Hiç yorum yok:

23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİM ANKETİNDE 3.OLDUK

23 HAZİRAN 2019 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ: Hata payı içinde KONTAK ARAŞTIRMA Anketi: CHP Ekrem İMAMOĞLU.     %53....