18 Ağustos 2010 Çarşamba

DÜNYA KONUŞMA REKORU

Rahmetli babam,1960'lı ve 70'li yıllarda,Osman Bölükbaşı'nın lideri olduğu kartal amblemli Millet partisinde uzun yıllar Kırıkkale ilçe başkanlığı,sonrada genel idare kurulu üyeliği yaptı.

Aynı partiden iki defa Kırıkkale belediye başkan adayı oldu,Afyon'danda milletvekili adayı.
Yine millet partisinden Kırıkkale belediye başkanı seçilen rahmetli Selim Özer zamanında,belediye meclis üyeliği,encümen üyeliği ve reis vekilliği yaptı.
Yanılmıyorsam Adalet partisinden Kırıkkale belediye başkanı olan Ağabey Pehlivanlı zamanındada belediye meclis üyeliğinde bulundu.
Dürüst,çalışkan,yardımsever kişiliği ile vefatının üzerinden otuz yıl geçmesine rağmen,hala tanıyanlarca sevilen ve hatırlanan bir şahsiyettir.
Lideri Bölükbaşı gibi çokda iyi bir hatipti.
Şimdi tarihini tam olarak hatırlayamadığım,sakladığımdan emin olduğum halde nereye koyduğumuda bilemediğim,tahminen seksenli yılların sonu veya doksanlı yılların başında,Hürriyet gazetesinin pazar ilavesinde,çeşitli dünya rekorlarından bahseden bir haber çıktı.
Dünyadaki resmi meclislerde (ulusal,milli,federal,ilgenel ve belediye meclisi) o güne kadar en uzun konuşma rekorunun beş saat yirmi küsür dakika ile (dakika gazetede tam olarak yazıyor ama ben hatırlayamadım)
Kırıkkale belediye meclis üyesi Ahmet Şimşek'e ait olduğu yazıyordu.
Hayatta iken bunu görmesini çok arzu ederdim.

Hiç yorum yok:

23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİM ANKETİNDE 3.OLDUK

23 HAZİRAN 2019 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ: Hata payı içinde KONTAK ARAŞTIRMA Anketi: CHP Ekrem İMAMOĞLU.     %53....