15 Ağustos 2017 Salı

SÜPER LİG BAŞLADI

Bu yılın en dikkat çekici tarafı kulüplerimizin çok sayıda yabancı transferi yapmaları.Büyük takımlar çok kaliteli oyuncuları takımlarına kazandırdılar.Hele Galatasaray neredeyse yepyeni bir onbir oluşturdu.
İlk hafta maçlarında takımların ilk onbirlerinde 136 yabancı 62 yerli oyuncu yer aldı.Bunlardan ligin yeni takımlarından Göztepe on yabancıyla sahaya çıkarken Akhisar sadece beş yabancıyla sahaya çıkarak en fazla yerli oyuncu kullanan takım oldu.Diğer takımlarımızda üç ila beş arasında yabancı oyuncu oynattılar.
İlk deplesman maçında Elazığı 2-0 mağlup ederek sezona başlayan ülkemizin futbolcu fabrikası İzmirli Altınordu bu sene süper lige çıkmaya hak kazanırsa tamamı yerli oyunculardan kurulu bir takımımız olacak inşallah.
Sezonun ve haftanın açılış maçında Başakşehir Bursayı 1-0 yendi.Galip takım geçen yılki kadrosunu sahada güçlendirirken rakibi kariyerli Fransız hocasıyla iyi bir takım oluşturarak oynadığı oyunla bu sene daha iyi sonuçlar alacağını gösterdi.
Akhisar geçen yıl Teknik direktörleri Okan Burukla yakaladığı çıkışı sürdürdü ve ligin yeni takımı Sivası 1-0 yenerek evine eli boş gönderdi.Akhisar kanat oyuncuları Olcan Adın ve Lopezin sürekli yer değiştirerek etkili oynamalarıyla bu senede yukarlarda olacağını gösterdi.Sivas ise oynadığı oyunla kolay lokma olmayacağını ilan etti diyebiliriz.
Başkantte oynanan maçta Gençlerbirliği ile Karabük 1-1 berabere kaldılar ama maçı her ikiside kazanabilirdi.Özellikle Karabük çok diri göründü.
Alanya her ne kadar kendi sahasında Kasımpaşaya 3-1 mağlup olsada iyi oyuncuları ile özelliklede orta sahadaki Emre Akbabayla ilerdeki maçları için umut verdi.Kasımpaşa başarılı hocaları Kemal Özdeş ile üst sıraları zorlayacaklarını gösterdiler.
Göztepe cezası nedeniyle seyircisinden yoksun çıktığı Fenerbahçe maçından 2-2 beraberlikle ayrıldı.İyi oyunuyla ilerisi için ümit vadetti.Fenerbahçe ise oynamayan iki yeni transferide takıma monte olunca şampiyonluğun en kuvvetli adayı olacağının işaretini verdi ama Aykut hoca iki ön libero ile oynama inadından vazgeçerse.
Trabzon ile Konya derbisinde gülen taraf 2-1 lik skorla evsahibi olurken misafir takım büyük takım gibi oynadı maçı kazanabilirdide ama golcü Burak Yılmaz çok temiz iki gol atarak takımına üç puanı kazandırdı.Durissanın Konyalı Traorenin ayağını kırdığı pozisyona hakem sarı yerine Kırmızı gösterseydi maçın sonucu ne olurdu bilinmez ama hakem öncesinde Fofanaya yapılan iki kasti fauldede kırmızı yerine sarı göstererek adil olmadığını gösterdi.Tabi bunlar TS un haklı galibiyetine gölge düşüremez güzel oynadılar.Orta sahada oynayan Kuckanın kaleden çıkardığı topda gol kadar kıymetliydi.Maça derbi dedim çünki artık Başakşehir ile Konyanın diğer dört takımla birlikte kendi aralarında oynayacağı maçlar derbi sayılır.Bunlara Bursa ile Antalyanında eklenmesini isterim.
Bana göre haftanın sürprizini Osmanlıyı kendi sahasında 3-1 yenen Malatya yaptı.Hocaları Ertuğrul Sağlam ile güzel bir takım oluşturmuşlar.Osmanlı kendini toparlamazsa kötü günler yaşayabilir.
Geçen yılın şampiyonu Beşiktaş Antalyayı 2-0 gibi net bir skorla yendi.Antalyada başabaş bir oyun oynadı.Pepenin hatasında Etonun girdiği ceza sahasında Fabri topu faul yapmadan o kadar nefis aldıki takımının sendelemesini önledi.Bana göre hakemin penaltı kararı doğruydu.
Haftanın son maçında Galatasaray yeni takımının güzel oyunu ile rakibi Kayseriyi 4-1 mağlup ederek ilk haftanında lideri oldu.Otuz bin cimbomlunun tribünden desdek verdiği Aslanlar bu oyun ve skorla hocaları Tudorla birlikte kredi tazelediler ama devam ettirmeleri kaydıyla.
Beş altı hafta sonra ligin rengi yavaş yavaş ortaya çıkar.
Bu hafta üç maçta ceza nedeniyle seyirci yoktu.Bu cezalandırmanın yanlış olduğu çokca tartışılıyor bende şöyle diyorum acaba yayıncı kuruluş biraz daha fazla dekoder satsın diyemi yapılıyor.
Bu hafta Başakşehir ile Fenerbahçenin Avrupa maçları var ikisinede başarılar diliyorum.

Hiç yorum yok:

23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİM ANKETİNDE 3.OLDUK

23 HAZİRAN 2019 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ: Hata payı içinde KONTAK ARAŞTIRMA Anketi: CHP Ekrem İMAMOĞLU.     %53....