4 Ağustos 2017 Cuma

YAKINDA GÖRDÜĞÜM YERLERDEN İZLENİMLER

ANKARA ELMADAĞ:Hasanoğlan,Yeşildere ve Lalahan ile iyiden iyiye kucaklaşma eğiliminde.Özellikle yeni kurulan fabrikalar bu olguyu hızlandırıyor gibi.Ankara'nın en doğusundaki Kayaş ile Lalahan çok yakın gibi görünselerde kısa vadede bir bütünleşme görünmüyor.
ANKARA POLATLI:Ankara Polatlı'ya doğru hızla yol alırken o'da buna kayıtsız kalmıyor.Çok kısa vadede olmasa bile ilerde iki şehir birleşecek gibi bir görüntü var.
ESKİŞEHİR:Otogar'dan başlayarak şehri dolaşan tramvayı,şehrin ortasından sakin sakin akan Porsuk çayı,düzgün sanayisi temiz çarşılarıyla yaşanacak bir şehir görüntüsünde.İstanbul'da 4.00 lira olan Tramvay tek geçiş ücreti burada 2.70 lira.Abonman bileti dahada ucuz.Çoğu yerde 1.50 lira olan otogar wc ücreti burada bedava,üstelik daha temiz ve bakımlı.İnsanlar birbirine saygılı.Sevdim Eskişehiri.
ÇANAKKALE BİGA:Anayol üzerinde şirin bir yer.Denizle orman kokusunun birbirine karıştığı,toprağı bereketli,insanları sıcakkanlı,Çanakkale ile anayoldan daha içerdeki ilçelerini birbirine bağlayan istasyon görevi üstlenmiş sakin bir şehrimiz.
CANAKKALE ÇAN:Biga'dan içeriye girince ilk şehir.Nüfusu az değil altmışbin civarında.Seramik fabrikası,kömür ocakları var.Tarımıda ilave edersek zengin bir görüntü veriyor.Ama havası Biga ile Yenice'ye göre daha kötü.O da sanayiden dolayı.
BURSA:Koca bir şehirde her şeymi yerli yerinde olur arkadaş.Belki tam öyle değil ama o izlenimi veriyor.Tarih,yeşil,sanayi o kadar güzel harman olup yakışmışki.Bugüne kadar sadece Trabzon'da gördüğüm taksi dolmuşları burdada gördüm.Biniyorsun gideceğin güzergahın dolmuşuna sadece 2.50 lira ödüyorsun.
ÇANAKKALE YENİCE:Çan'dan daha içeriye ama gittikçe daha yükseğe çıkılıyor.Hava,orman daha bir güzelleşiyor.Nüfusu az yedibin civarında ama bağlı kasaba ve köyleri oldukça kalabalık.Çarşısı ile binalarının görüntüsü iyi bir görüntü çiziyor.Yemek yediğim lokantacı kardeşime sordum.En güzel biber burada yetişiyormuş.Yurt dışı dahil Tır'larla biber satıyorlarmış.İnsanlar yardımsever ve sıcakkanlı.Yine aslen Çan'lı olan yirmi yıldır burada oturan lokantacı'nın söylediğine göre dükkanında evinde kapısını açık bıraksan bile hiçbir zarar gelmezmiş o kadar güvenli bir yer yani.Ne güzel değilmi?
Hele bir köyleri var.Bu kadarmı sakin bir güzellik olur.
İZMİR:Bornova'da yükselen gökdelenler şehre güzellik ve modernlik katmışlar.Kordonboyu aynı güzelliğinde.Kemeraltı çarşısı hareketlimi hareketli canlı bir alışveriş var.Buraya yerleşen hemşerilerimin söylediğine göre ev kiraları haricinde yaşam ve iç ulaşım ucuzmuş.Tam yaşanacak bir yer diye öve öve bitiremediler.İçinde dolaşırken büyük bir şehrimiz olmasına rağmen sanki küçükmüş izlenimi veriyor.Söylediklerine göre azımsanamayacak kadarda Kırıkkale'li hemşerimiz varmış.
KONYA:Bir şehrin insanları el ele vererek bu kadarmı yaşadıkları yeri büyütür,güzelleştirir arkadaş.Devasa dümdüz bir yere yayılmış şehrin her yerinde kendini sakin bir yerdeymişsin gibi hissediyorsun.Tramvay burdada var.Hani her yer düzlük ya tabi bisiklete binende fazla olacak.Burdada Bursa gibi Tarih,sanayi,şehirleşme iç içe geçmiş birtek yeşili eksik.

Hiç yorum yok:

23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİM ANKETİNDE 3.OLDUK

23 HAZİRAN 2019 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ: Hata payı içinde KONTAK ARAŞTIRMA Anketi: CHP Ekrem İMAMOĞLU.     %53....