28 Ağustos 2017 Pazartesi

ÜÇ HAFTALIK SÜPER LİG GÖRÜNÜMÜ

GALATASARAY:Bütün futbolseverlerin beğendiği oyunlarla üçte üç yaparak dokuz puan toplayan tek takım oldu.Bir kaç oyuncu dışında neredeyse yepyeni bir takım olmasına rağmen birbiriyle uyumlu koşan bir takım hüviyetiyle şampiyonluğun en önemli adaylarından olduğunu ispat ediyor ancak defansında verdiği açıkları oynadığı takımlar değerlendiremediler ama ilerleyen haftalarda daha iyi takımlarla karşılaştığında sıkıntı yaşayabilir.Kötü oynayan oyuncusu yoktu özellikle dörder gol atan Gomis ile Tolga öne çıktılar.Avrupa kupalarından erken elenince taraftardan çok tepki toplamışlardı ama üç maçtaki iyi oyun farklı galibiyetler konbineleri satıp tribünleri doldurmalarına yetti.Yönetim ile hocayada yeni bir kredi açıldı.
BEŞİKTAŞ:Geçen yılın kadrosunu klas oyuncularla takviye ederek lige başladılar.Sadece Kasımpaşa maçında zorlanarak berabere kaldılar.Diğer maçlarını kazandılar ama hala geçen sezonun Beşiktaşı gibi oynamıyorlar.Şampiyonlar ligindede kendine uygun takımlarla grup oldu.Çok derin bir kadroya sahipler tecrübeli Şenol hocayla beraber üç kulvardada başarılı olacaklarına inanıyorum.
FENERBAHÇE:Göztepe ile Trabzon beraberlikleri on kişi kalan Gençlerbirliğini zar zor yenmeleri bu arada Vardar gibi bir takıma iki mağlubiyetle elenerek Avrupa kupalarına erken veda etmeleri taraftarını kızdırmasına neden oldu.Kaliteli oyuncuları tecrübeli hocalarıyla toparlanıp şampiyonluğa oynayacaklardır ama işleri kolay değil.
TRABZONSPOR:Çok iyi bir kadro kurdular tecrübeli bir hocaya sahip hevesli bir başkanları var.Ligede iyi başladılar ama üçüncü maçta Göztepeye mağlup olmaktan kurtulamadılar.Çabuk toparlanıp şampiyonluğa oynayacaklarına inanıyorum.
BURSASPOR:Ligimizin 5.şampiyonu geçen sezonu kötü geçirerek son haftada ligde kalabilmişti.Tecrübeli bir hoca ve yeni oyuncularla lige başladılar.Diri bir takım oldukları görünüyor orta sıralarda kendine rahat yer bulacaktır.
BAŞAKŞEHİR:Şampiyonlar ligi grup maçlarında oynadığı Brugge ile Sevilla maçlarında futbolseverleri mest etti.Nokta takviyelerle çok çok iyi bir takım oldular.Avrupa ligi gruplarındada iyi bir gruba düştükleri kanaatindeyim.İlk onaltıya kalmaları hiçde sürpriz olmaz.Ligde ise şampiyonluğun en güçlü adaylarından olurlar.
AKHİSARSPOR:Geçtiğimiz sezonun son altı maçında Okan Burukla birlikte müthiş bir depar atmışlardı aynen devam ediyorlar.Bana göre şu anda ligin en iyi kanat oyuncusu Olcan Adın takımını şahane bir şekilde öne taşıyor.Üst sıralara oynayacak bir görüntü veriyor.
ANTALYASPOR:Geçen yılın başarılı kadrosunu koruyarak klas transferlerle takımı güçlendirdiler.Üç haftadaki görüntüleri iyi olmasada toparlanarak üst sıralara oynayacağını söyleyebilirim.
KONYASPOR:Geçtiğimiz sezonun kupa şampiyonu Avrupa gruplarına direk katılacaklar.Yeni tecrübeli hocaları Mustafa Reşit Akçay ile çok iyi neticeler alacaklarını gösterdiler.Orta sıralarda kendilerine rahat yer bulacaklardır.Üst sıraları zorlayacak takım bütünlüğüde var.
KASIMPAŞA:Başarılı Kemal Özdeş hoca ile üst sıraları zorlayarak orta sıralarda rahat yer bulacaklarını şimdiden kanıtlıyorlar.
KARABÜKSPOR:Tecrübeli ve olgun başkanları Feridun Tankut ile bu sezonda lige iyi bir başlangıç yaptılar.Ligin tepesindeki takımları yenebilme kabiliyetleri var.Orta sıralarda çok rahat yer bulacaklardır.
OSMANLISPOR:Geçen sezonun ikinci yarısında başladıkları düşüş hala devam ediyor.Yeni hocaları Bülent Uygun ile daha iyi olacaklarını düşünüyorum ancak birkaç maç daha kötü neticeler alırlarsa son sıralarda kalarak sıkıntı yaşayabilirler.
GENÇLERBİRLİĞİ:Lige iyi başlamadılar kötü gidiyorlar Ümit hocada olumlu konuşmalar yapmıyor.İçerde sıkıntıları olduğu izlenimi veriyorlar.İnşallah küme düşmemeye oynamazlar.
KAYSERİSPOR:Takım iyi ama yeni hocaları ligimizi tanımıyor izlenimi veriyor.Erken tedbir almazlarsa kötü günler yaşayabilirler.
ALANYASPOR:Geçen sezon yeni çıktıkları ligde başarılı neticeler aldılar.Öndeki oyuncuları çok yetenekli ama defansında zaafları var.Toparlanıp orta sıralarda yer bulacaklarına inanıyorum.
GÖZTEPE:Yıllar sonra yeni hoca yepyeni bir takımla lige başladılar.Güzel oynadıklarını söyleyebiliriz.Kolay lokma olmayıp ligde kalacaklarının işaretlerini veriyorlar.
SİVASSPOR:Tecrübeli başkan ve hocalarıyla iyi bir takım olduklarının işaretlerini verdiler.Kalıcı olmaları için çetin geçeceğe benzeyen ligde daha çok çalışmaları gerekiyor.
MALATYASPOR:Yeni hocalarıyla iyi bir takım kurmuşlar.Ligde kalıcı olabileceklerini gösterdiler sürpriz sonuçlara imza atabilirler.
SON SÖZ OLARAK:Geçen yıla oranla ligimizin bu yıl daha kaliteli olacağının emareleri görünüyor.Takımlarımız çok kaliteli yabancı oyuncu transferleri yaptılar.Yerli oyuncularımızda onlardan çok şeyler öğrenerek daha iyi olacaklardır.Çok çetin bir sezon geçeceğe benziyor.Beraberlikler fazla olabilir onun için üç puan alan takımlar birden yukarıya tırmanırken kaybedenler aniden alt sıralara düşebilirler.Hakem hataları yine var ama çok iyi yönetilen maçlarımızın sayısı geçen yıla göre daha fazla inşallah sonuçlara etki eden hataları daha az yaparlar.

Hiç yorum yok:

23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİM ANKETİNDE 3.OLDUK

23 HAZİRAN 2019 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ: Hata payı içinde KONTAK ARAŞTIRMA Anketi: CHP Ekrem İMAMOĞLU.     %53....