8 Ekim 2011 Cumartesi

ALMANYA'YA YENİLMEK

Dün akşam yeni stadımız TTArena'da oynanan Türkiye-Almanya milli futbol maçını izlemek için 21.30'da NTV'nin karşısına oturduğumda,bu Almanya bizi yener yenmesinede,acaba bir sürpriz yapabilirmiyiz yada maçı başladığı gibi berabere bitirerek bir puan alabilirmiyiz diyordum.

Bizim futbol federasyonu,sanki önemli bir şey yapıyorlarmış gibi,bir çuval para ödeyerek Hiddink'i takımın başına teknik direktör olarak getirdiklerinde milli takımımıza karşı milli duygularımda azda olsa bir aşınma olmuştu,hele hele herkesin yendiği,bizim Bank Asya birinci lig takımlarımız ayarındaki kardeş Azerbeycan'a yenilince,milli takımımızdan iyice ümidimi kesecek noktaya gelmiştim.
Ama yinede grubumuzda Belçika'nın önünde ikinci olmamız,Almanya'ya yenilsek dahi Azerbeycan'ı yenerek,Belçika'nında Almanya'ya yenileceğini hesap ederek play of maçı oynamaya hak kazanabiliriz.
Buna rağmen diyorumki,hadi play of'uda kazandık,Avrupa Futbol şampiyonasına katıldık diyelim,ne olacak yani?
Bu ruhsuz futbolla ne yapacağız?
Hangi başarıyı elde edeceğiz?
O kadar yerli hocamızın suyumu çıkmıştıda tuttunuz bir yabancıyı milli takımın başına getirdiniz?
Maçı Almanya'nın attığı gole kadar izledim.
Tamam karşıda hiç yenilmeyen,ayağa paslarla çok güzel futbol oynayan bir takım var ama bizim futbolcularımızında her biri birer yıldız.Takımlarında başarıyla oynayan oyuncular.Onları yanlış yerlerde,yanlış taktikle oynatarak madara etmenin,milletide üzmenin ne manası var?
Ben başında bir türk hocanın olduğu,milli ruhla,milleti için oynayan milli takımımızı geri istiyorum.
Rıdvan'ı bile üzüp kulaklığı çıkarttırdınız,dahası varmı?

Hiç yorum yok:

23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİM ANKETİNDE 3.OLDUK

23 HAZİRAN 2019 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ: Hata payı içinde KONTAK ARAŞTIRMA Anketi: CHP Ekrem İMAMOĞLU.     %53....