5 Ekim 2011 Çarşamba

BÖBREK TAŞINI ERİTEN SU(6)

"Böbrek taşını eriten su"yazılarımızı okuyanlar,mesajlarında;
Gerçekten faydalımı?
Dedikleriniz doğrumu?
Suyu getirmek için çekeceğimiz eziyete değermi?
Sorularını soruyorlar.

Bir kez daha tekrar edelim;
Su,böbrekteki taşları kesinlikle eritiyor.
Bu konudaki tecrübelerimizi özetlemekte yarar var.
Yetişkinler günde 2,5-3 litre sudan içtikleri takdirde,3 mm civarında büyüklüğü olan taşlar bir haftada eriyor.
Taşın büyüklüğü 5-8 mm ise iki haftada,1 cm civarındakileri ise bir ayda eritiyor.
1.5-2 cm civarındaki taşlar için 45-60 gün yeterli oluyor.
Bundan daha büyük taşlarda süre uzadığı için kırdırarak küçültmeleri gerekiyor.Çünki taş büyüdükçe suyun aşındırma süresi uzadığından hastada usanma oluyor,ümitsizliğe kapılarak suyu içmeyi bırakabiliyor.
Bebeklerde ise süre biraz daha uzuyor.Tabi bebek suyu yetişkin kadar tüketemediği için.1 mm taşı takriben on günde eritebiliyor.
Taşın şekli,büyüklüğü,miktarı önemli değil.Yeterki sabırla su içilmeye devam edilsin,mutlaka eritiyor.
Birde suyu ilaç zannederek,nasıl içeceklerini soranlar var.
Su bildiğiniz içme suyu,gayet güzel içimi var ayrıca çayıda güzel oluyor.
Ben birçok insan gibi evimde yıllardır içme suyu olarak bu suyu kullanıyorum.
Evimizde,işyerimizde hem içme suyu olarak hemde çay,limonata,ayran vb.şekillerde içebiliriz.Önemli olan suyun vücuda bir şekilde girmesi.
Bu yazıyı bir kardeşimiz ve eşi Amerika'dan attıkları mesajlarda;"Sırf bu su için kurban bayramında Türkiyeye gelmeyi düşünüyoruz"dedikleri için yazma gereği duydum.
Çeşmeye nasıl ulaşılacağını böbrek taşını eriten su(5)yazımızdan okuyabilirsiniz.
Herkese acil şifalar diliyorum.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Hayırlı sabahlar Mehmet Bey,

Size attığımız ilk mailden sonra bir gün sonra 2 Şubat ta Kırıkkale ye geldik sudan aldık .Şu an 26 mart 1 ay 22 gün kullandık sonrasında ultrasona bakıldı 13mm olan taş 7 mm olmuştu .Bu bir allahın mucizesi olmalı dedim .Sizin vesilenizle gercekleşti.Allah ne muradınız varsa versin.Önce allaha sonra size çok duacıyız.

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehmet bey,
böbrek taşını eriten su ile ilgili yazılarınızın tamamını okudum ve çok etkilendim. Verdiğiniz yol tarifine göre oraya gidip suyu tedarik edeceğim, inşallah Allahın izniyle sizinde vesilinizle bu taştan kurtulurum. Sonuçlarıda ayrıca buraya yazacağım

Unknown dedi ki...

merhaba arkadaşlar öncelikle Mehmet beye sonsuz teşekkür ederim.Allah razı olsun.Eşimde ve bende aşırı derecede böbrek ağrısı vardı; ayrıca eşimde 2 adet taş mevcuttu Mehmet beyin bahsetmiş olduğu şifalı suyu 150 km gidip buldum ve elimizde ne kadar bidon varsa doldurup geldik ve ilk içimin sonrasında vücutta etkisini göstermeye başladı ertesi günü ise hiçbir ağrımız kalmadı 1 haftada ise eşim taşlarından kurtulmuş oldu inanın çekmeyen bilmez bu ağrıyı Mehmet beyin bu yazısından dolayı sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum bu arada gelemeyenlerin böbrek acısından kurtulmaları için bende elimden geleni yapmak isterim isteyenler olursa masraflarını karşıladıkları taktirde bizzat gönderimini yapabilirim.Yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar mail atabilirler gokhans824@gmail.com

23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİM ANKETİNDE 3.OLDUK

23 HAZİRAN 2019 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ: Hata payı içinde KONTAK ARAŞTIRMA Anketi: CHP Ekrem İMAMOĞLU.     %53....