18 Ekim 2011 Salı

BÜYÜK DÜŞÜNMENİN BÜYÜSÜ KİTABI

Dr.Davıd J.Schwartz Büyük düşünmenin büyüsü kitabında,başarmanın sırlarını şöyle izah ediyor:
Özetleyerek bilgilerinize sunuyorum.


1-Başarabileceğine inanırsan başarırsın.Bu nasıl yapılır daima yapabileceğine inanan insanların kapısını çalar.İnanırsanız bir dağı yerinden oynatabilirsiniz.
2-Kendi mazeret hastalığını kendin tedavi et.Vazgeçmemek yapabilmenin %95'idir.Yaşlıyım demek bir başarısızlık hastalığıdır.Beyninizi bilgi depolamada değil düşünmede kullanın.
3-Güven sağlayıp korkuyu yenin.Eylem korkuyu tedavi eder.Tereddüt sadece korkuyu büyütür,hemen harekete geçin,kararlı olun.Gözlere bakın,sıradan olmayın,kimseden korkmayın.
4-Büyük düşünün.Büyük zihinsel görüntüler üretin.Mevcut duruma değil nasıl olacağına bakın.
5-Yaratıcı biçimde düşünüp hayal kurun.İnandığınız zaman aklınız o şeyi yapmanın yollarını bulur.Arzu varsa çözümde vardır.Konuşmayın dinleyin.
6-Ne olduğunuzu düşünüyorsanız o'sunuz.Düşünme biçiminiz hereket biçiminizi belirler.Kendinizi ne kadar iyi paketleyip sunarsanız,o kadar kabul görürsünüz.
7-Çevrenizi yönetin birinci sınıf olun.Çevrenizdeki olumsuz düşünceleri dikkate almayın.İşin ehline danışın.Kaliteli ama az alın,ucuz almayın.
8-Tutumlarınız sizden yana olsun.Ben canlıyım,önemliyim,önce hizmet deyin.Coşku duyun,harikadır deyin.İyi haberler iyi sonuçlar getirir.Ailenizi takımınıza alın.
9-İnsanlar hakkında olumlu düşünün.Mükemmel kişi yoktur.Kendinizi azarlamayın.Tanışmak için ilk adımı siz atın,nazik olun,muhabbet cömertliği yapın.
10-Aktif olma alışkanlığı edinin.Canlı,yapıcı olun.Fikirlerinizi hayata geçirin,girişimci olun.Beklemeyin,harekete geçin,hemen çalışmaya başlayın,ilham periniz arkadan gelir.
11-Yenilgilerinizi zafere dönüştürün.Kaybedince ders alın.Kendinizi yapıcı eleştirin.Azim ile deneme yapmayı birleştirin.Unutmayın her şeyin iyi yanı vardır,onu bulun.
12-Büyümenize yardımcı olacak hedefler belirleyin.Günlük plan yapın,alternatif plan yapın,yıllık plan yapın,on yıl sonra nerede olacağınızı düşünün.Hedef belirleyin otomatik pilotunuz olsun.
13-Bir lider gibi düşünün.İnsanların anlayacağı dili konuşun.Kendinize akıl danışın.İlerlemeye inanın,ilerlemeyi düşünün.Kendinize bunu ele almanın insani yönü nedir sorusunu sorun.
Umarım başarı ve mutluluğunuza yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİM ANKETİNDE 3.OLDUK

23 HAZİRAN 2019 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ: Hata payı içinde KONTAK ARAŞTIRMA Anketi: CHP Ekrem İMAMOĞLU.     %53....