16 Eylül 2011 Cuma

MİT-PKK GÖRÜŞME KAYITLARI(2)

Dün akşam Tv8'deki tartışma proğramında Hürriyet yazarlarından Cüneyt Ülsever,kendisine her söz verildiğinde Başbakan çıkıp Hakan Fidanı ben gönderdim diye açıklama yapsın diyordu.Bunu söylerken maksatı hususunda bende uyandırdığı his şuydu;1-Söyleyemez 2-Söylerse tepki alıp yıpranır.

Buna karşılık Önder Aytaç ise Başbakanın dış geziden dönünce kapsamlı açıklama yapacağına inandığını söyledi.
Bugünkü gazetelerde okuyoruz,Başbakan uçakta bu konudaki soruları cevaplamış.
Önce neler dediğine bir bakalım.
-MİT İLE PKK ARASINDAKİ GÖRÜŞME BANDI OLDUĞU İLERİ SÜRÜLEN BİR KAYIT DÜN İNTERNETE DÜŞTÜ.MİT "SIZMANIN KAYNAĞINI İNCELEYECEĞİZ"DİYEREK AÇIKLAMA YAPTI.SİZE ULAŞAN BİR BİLGİ VARMI?
-Kimin yaptığına dair bir bilgim var diyemem.Hakan beye(Fidan)"Tunus ve Libya bölümlerine katılma,sen Ankaraya dön"dedim.İncelemeleri yapması için.
-HAKAN FİDAN GÖREVE GELDİĞİ GÜNDEN İTİBAREN BİR ÜLKENİN HEDEFİNDE.AYNI ÜLKE SİZİN MISIR ZİYARETİNİZDEN RAHATSIZ.ARADA BİR İLİŞKİ GÖRÜYORMUSUNUZ?
-Malum çevrelerin geçmişdede Hakan beyi hedef aldığı biliniyor.Sızma nasıl olmuş onu araştırıyoruz.Ama hatasıda olsa Hakan beyi böyle nedenlerle harcamayız.Biz kolay adam yemeyiz.Bu,sızdıranların içlerindeki art niyeti ortaya koydu.Bu,kimseye bir şey kazandırmaz.
-SIZMA OLAYININ SİYASETE MALZEME YAPILMASINA NE DİYORSUNUZ?
-Siyasete malzeme yapılmasına sıcak bakmıyoruz.Kılıçdaroğlu ve Bahçelinin açıklamaları nedeniyle telaş içinde değilim.Emre beyi(Taner)de,Hakan beyide gönül rahatlığı içerisinde İmralıya gönderdik.Bunlar hükümet tanımı ile devlet tanımını ayırt edemiyorlar.Biz ne dedik;"Hükümet olarak İmralı ile görüşmeyiz.Ama devlet üzerine düşeni yapar."Şimdi ben bunlarla terörle mücadelede nasıl işbirliği yapayım,siz söyleyin.
-BU SIZMA OLAYI,SÜRECİ ETKİLERMİ?
-Hayır etkilemez.Devlet üzerine düşeni yapmaya devam eder.Süreç etkilenmez.İstedikleri kadar tehdit mekanizmaları oluştursunlar.Devlet karar verdiğini uygular.Bölücü terör örgütü ve siyasi uzantıları geçmişte olduğu gibi bizden iyi niyet ve anlayış beklemesinler.
-YANİ HABUR ANLAYIŞI BİTTİMİ?
-Evet bitti.Bu tarz anlayış beklememek artık.
-İÇİŞLERİ BAKANIMIZDA AÇIKLADI.BİR KARA HAREKATI SÖZKONUSUMU?
-İçişleri bakanımızın bir sürçü lisanı oldu.Bugün kendisiyle konuştum düzeltti.Böyle şeyler söylenmez,zaten yapılır.Genelkurmay başkanım,kuvvet komutanlarıyla birlikte bölgede incelemelerini tamamladı.İçişleri ve Orman bakanlarıda yatırımları inceliyor.Malum,yatırımlara bir tehdit sözkonusu(PKK'nın bir mütahite yolladığı "HPG"damgalı bir tehdit mektubunu okudu).Şehirde ve kırsalda gereken tedbiri alıyoruz.PKK,kandil dışındada ağır zayiat veriyor.Bu süreçte medyayada terör örgütünün propagandası niteliğindeki hususları ademe mahkum etmek düşüyor.
Başbakanın söyledikleri bir yoruma muhtaç olmayacak kadar açık.Ama ben ne anladığımı yinede yazmak istiyorum.
1-İmralı ve PKK'lılarla görüşme kararını Milli Güvenlik kurulu vermiştir.
2-Emre Taner ile Hakan Fidanın görüşmeleri,daha önce başkalarının yaptıkları gibi gıllı gışlı değil,devletin ve milletin yararına olan görüşmelerdir.
3-Sızdırma o kadarda önemli değil,biz ne yaptıuğımızı biliyoruz ve kendimize güveniyoruz.
4-Devlet ve Hükümet olarak karar aldık,terörü kesinlikle bitireceğiz.
5-İçerdede dışardada operasyonlar havadanda,karadanda devam ediyor,devam edecek,PKK heryerde ağır darbe yiyor.Halkımız müsterih olsun.
6-Medyamız ülkesini düşünüyorsa,bu süreçte PKK-DTP'nin cayırtılarını büyütmesin.
Başbakan,Cüneyt Ülseverin dediğini yaptı.Göreceksiniz milletimiz bunu olumsuz karşılamayacak.
Önder bey her zamanki gibi bu hususlarda uzman olduğunu gösterdi.Sadece şurda yanıldı,dönünce açıklama yapacak dedi ama başbakan uçakta işi bitirdi.
Şimdi elimizdeki bu açık bilgilerle,görüşme kayıtları ile ilgili birinci yazımı tekrar okuyun.

Hiç yorum yok:

23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİM ANKETİNDE 3.OLDUK

23 HAZİRAN 2019 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ: Hata payı içinde KONTAK ARAŞTIRMA Anketi: CHP Ekrem İMAMOĞLU.     %53....